芒特街100号大厦

100 Mount Street
100 Mount
100 Mount

Project Facts
  • 地位 Construction Complete
  • 完成年份 2019
  • 设计完成年 2012
  • 尺寸 Building Height: 147 meters Number of Stories: 34 Building Gross Area: 52,160 square meters
  • 出租面积 40,893.00 sq m
  • 奖项
    2020, Building, Design + Construction Building Team Awards, Building Design + Construction 2019, Architectural Design / Tall Buildings, Architecture MasterPrize 2019, Structural Innovation Award, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2021, Award of Excellence – Structural Systems Design | AEI PPA, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2021, Best Overall Project Over $100 Million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2020, Innovation Award, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2020, SEAOI Best Project over $150 Million, SEAOI
  • 合作者
    Architectus Enstruct Arup
Project Facts
  • 地位 Construction Complete
  • 完成年份 2019
  • 设计完成年 2012
  • 尺寸 Building Height: 147 meters Number of Stories: 34 Building Gross Area: 52,160 square meters
  • 出租面积 40,893.00 sq m
  • 奖项
    2020, Building, Design + Construction Building Team Awards, Building Design + Construction 2019, Architectural Design / Tall Buildings, Architecture MasterPrize 2019, Structural Innovation Award, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2021, Award of Excellence – Structural Systems Design | AEI PPA, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2021, Best Overall Project Over $100 Million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2020, Innovation Award, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2020, SEAOI Best Project over $150 Million, SEAOI
  • 合作者
    Architectus Enstruct Arup

芒特街100号大厦位于悉尼北部的中心地带,是这座城市正日异月新发展的商务区中最新的一座建筑。凭借创新的交叉支撑外骨架结构和高耸的玻璃幕墙,该塔楼印证了悉尼在建筑和结构工程方面的卓越历史。这座35层的办公塔楼可欣赏到悉尼港、悉尼歌剧院和悉尼海港大桥的全景视野。

在地面层,该建筑的偏置核心筒铸就了一系列开放式概念空间,包括商业大厅、咖啡厅和餐厅。一面9米高的玻璃墙将这些空间与天气隔离开来。经由设有层叠台阶和倾斜通道的园林公共广场,来访者可以从低街道层进入新商业区。一条步行通道将场地平分,将该座建筑连接到附近的公共交通站点。

这座塔楼的内部设计旨在最大限度地利用日光和开放空间,该空间的南北各设有一个6米的无柱区域。偏置核心筒和高性能封闭腔体式立面的结合,实现了自动日光控制及减少眩光,同时保持最大透明度。冷梁系统是降低该建筑对环境影响的附加功能之一。作为可持续性设计的典范,芒特街100号大厦的目标是获得澳大利亚绿色建筑和澳大利亚国家建筑环境评级体系的5星级评级。

另请参阅

01/